Εκτύπωση

Κινητοποίηση ανέργων

. Κατηγορία: Π.Α.ΜΕ

 

 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες το πρωί Επιτροπές Ανέργων και  Λαικές Επιτροπές  των περιοχών του Νοτίου τομέα Αττικής  στο παράρτημα του υπουργείου μεταφορών και επικοινωνιών στον Άλιμο, το οποίο έχει την αρμοδιότητα για τους συγκεκριμένους δήμους.

Με  πανό που έγραφε: «ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ» οι συγκεντρωμένοι μοίραζαν ανακοίνωση με τα άμεσα αιτήματα των ανέργων, συνομιλούσαν με άνεργους και εργαζομένους, μάζεψαν υπογραφές για κάρτα απεριορίστων διαδρομών σε ανέργους, μαθητές, σπουδαστές, Α.Μ.Ε.Α κ.α τις οποίες και κατέθεσαν στο αρμόδιο τμήμα. Ενώ οι μισοί συγκεντρωμένοι φώναζαν ταξικά συνθήματα όπως «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» ,πολυμελής αντιπροσωπεία ανέβηκε και έθεσε  στον υπεύθυνο της διεύθυνσής τα αιτήματα των μαζικών φορέων για δωρεάν μεταφορές απαιτώντας να δοθεί άμεση λύση σ' αυτό το τεράστιο πρόβλημα της συγκοινωνίας για ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας.

Η απάντηση από την πλευρά τους ήταν υποκριτική, αναμενόμενη και γεμάτη υπεκφυγές (εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα) ("να απευθυνθείτε εκεί που πρέπει, δέν είμαστε εμεις οι αρμόδιοι" «Θα μεταφέρουμε  το πλαίσιο σας, είναι το μόνο εύκολο που μπορούμε να κάνουμε»,  λες και δεν είναι αυτοί που χειρίζονται και εμπορεύονται την συγκοινωνία του λαού! Στην συνέχεια ο υπεύθυνος  τους παρέπεμψε στην αντιπεριφερειάρχη, η οποία τελικά δεν ήρθε ποτέ. 

Οι επιτροπές ξεκαθάρισαν ότι δεν θα αφήσουν, τα αιτήματα τους να γίνουν ένας αριθμός πρωτοκόλλου, ότι δεν θα γίνουν μπαλάκι από την μία υπηρεσία στην άλλη, ότι δεν θα αρκεστούν στις υποκριτικές υποσχέσεις  και τους εμπαιγμούς  τους και δεν θα κάνουν  ούτε βήμα πίσω στις σύγχρονες ανάγκες τους.  Ξεκαθάρισαν, ότι δεν θα σταματήσουν τον αγώνα εάν δεν ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα τους . Καλούν σε συμπόρευση και οργάνωση του αγώνα κάθε επιτροπή ανέργων, Λαϊκή Επιτροπή και ταξικό συνδικάτο για να διεκδικήσουν αυτά που χρειάζεται κάθε άνθρωπος για να ζήσει αξιοπρεπώς στον 21ο αι. Οι συγκοινωνίες είναι ένα κοινωνικό αγαθό, και πρέπει να υπηρετούν τους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο γύρω μας.

 

 

 

Γραφτείτε!

Δώστε μας το email σας για να σας στέλνουμε
τα ενημερωτικά δελτία του Π.Α.ΜΕ.